Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень-грудень 2020 року податківці Прикарпаття отримали 1289 письмових звернень від громадян

опубліковано 12 січня 2021 о 10:46

Впродовж 2020 року до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області надійшло 1289 письмових звернень громадян. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.  

За змістом найбільша кількість, це 1010 звернень стосувалась питань адміністрування податків, зборів та єдиного внеску, 128 звернень щодо  надання адміністративних послуг, 77 – щодо застосування пільг при сплаті податків і зборів та 67 звернень про інформування ДПС в області про ухилення від сплати податків.

Обираючи засоби комунікації, заявники здебільшого користувались поштою (1245 звернень), надіслали звернення засобами електронного зв’язку (35 звернень) та  через органи влади – 9 звернень.

Нагадаємо, оформлення письмових звернень громадян здійснюється відповідно до вимог Закону України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» із змінами і доповненнями. Звернення мають складатися державною (офіційною) мовою та адресуються контролюючому органу, його посадовим особам, якщо порушені у зверненні питання належать до їх компетенції. У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь або відомості про інші засоби зв’язку з ним.  

Письмове звернення надсилається поштою або передається громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу. Письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

Звертаємо увагу, що інформація про електронні поштові адреси, на які громадяни можуть направляти свої звернення, розміщується на вебпорталі ДПС та на відповідних субсайтах органів ДПС у мережі Інтернет.

 

Читайте актуальну та необхідну інформацію з податкових питань на офіційних сторінках ДПС України у соціальних мережах:

 

FACEBOOOK https://www.facebook.com/TAXUkraine

 

TELEGRAM https://t.me/tax_gov_ua