Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті на 150,7 мільйона гривень зросла сплата податку на додану вартість

опубліковано 11 грудня 2020 о 14:18

Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, цьогоріч прикарпатські суб’єкти господарювання сплатили до державного бюджету майже 1,5 мільярда гривень податку на додану вартість. Зокрема, юридичними особами сплачено до бюджету 1,4 мільярда гривень податку на додану вартість та 64,3 мільйони гривень цього податку сплатили фізичні особи-підприємці. Порівняно з минулим роком збір ПДВ в області зріс на 150,7 мільйона гривень.

Одночасно, з початку року платникам Івано-Франківщини відшкодовано з бюджету понад 667,9 мільйонів гривень ПДВ.

Звертаємо увагу, на даний час діє Система моніторингу податкових ризиків під час реєстрації податкових накладних. Ця система спрямована на упередження формування схемного податкового кредиту з ПДВ та унеможливлення отримання неправомірного відшкодування податку.

Нагадаємо, процедуру реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, визначено нормами Податкового кодексу. При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг на дату виникнення податкових зобов'язань платник податку зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних у встановлений Кодексом термін та надати покупцю.

Реєстрація податкової накладної чи розрахунку коригування в Єдиному реєстрі може бути зупинена в порядку та на підставах, визначених Кабінетом Міністрів України.

Отримати консультації щодо зупинення реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, платники податків можуть за номерами телефонів ГУ ДПС в Івано-Франківській області (0342) 77-18-85 та 77-18-70.

Довідково: станом на 01.12.2020 року на Івано-Франківщині зареєстровано 4502 платники ПДВ, в тому числі 3835 – юридичних осіб та 667 – фізичних осіб підприємців.