Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які дані зазначаються у полі «Виконавець» повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису для реєстрації касира?

опубліковано 14 грудня 2020 о 13:45

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що для надання права підпису електронних документів іншим особам, яким делеговано право підпису, платник повідомляє контролюючий орган, на обліку в якому він перебуває, про сертифікати таких осіб.

Для цього необхідно направити повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису в електронному вигляді за встановленою формою. Зокрема, до табличної частини повідомлення вноситься інформація щодо:

прізвища, ім’я, по батькові відповідальної особи, якій надається право підпису електронних документів;

посади фізичної особи, якій делеговано право підпису електронних документів;

посади, ініціалів та прізвища виконавця та контактний телефон.

Повідомлення підписується керівником платника податків та виконавцем.

При цьому у полі «Виконавець» при заповненні повідомлення зазначаються дані особи, КЕП якої накладений на сформоване повідомлення, тобто особи, яка готувала повідомлення за формою J/F1391801.

Нагадаємо, абзацом першим п. 2 розд. II Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261), визначено, що платник створює електронні документи у строки та відповідно до порядку, що визначені законодавством для відповідних документів в електронному та паперовому вигляді, із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів та з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису чи печатки, керуючись Порядком № 557.