Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Івано-Франківщини провели робочу зустріч з головою Верхнянської ОТГ

опубліковано 09 грудня 2020 о 14:08

Про співпрацю між контролюючими органами і місцевою владою та резерви надходжень до місцевих бюджетів говорили на нещодавній зустрічі заступник начальник управління податкового адміністрування Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Михайло Князевич, директор Калуської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Сергій Дудинець та новообраний голова Верхнянської ОТГ Михайло Маліборський.

Як зазначив Михайло Князевич, для успішного розвитку громади необхідно забезпечити стабільні надходження до бюджету податків і зборів, зокрема земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного та акцизного податків. В зв’язку цим звернув увагу на необхідність прийняття місцевою владою адекватних ставок місцевих податків і зборів та здійснення контролю за їх сплатою. Одним з важливих елементів такого контролю, за словами посадовця, проведення роз’яснювальної роботи серед жителів громади щодо виконання ними свого обов’язку зі сплати нарахованих сум майнових податків.

Також учасники зустрічі обговорили питання щодо вжиття спільних заходів в напрямку залучення до оподаткування суб’єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність без державної реєстрації та узгодили шляхи співпраці щодо зменшення заборгованості з податків та зборів.

Директор Калуської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Сергій Дудинець звернув увагу на необхідності активізації спільних заходів в напрямку дотримання роботодавцями законодавства про працю, зокрема легалізації робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень та нагадав про відповідальність за порушення у сфері праці.

Керівник ОТГ Маліборський Михайло розповів про найближчі пріоритети розвитку громади, зокрема про роботу в напрямку проведення інвентаризації землі. За його словами, впорядкування обліку земельних ділянок дасть змогу в повному обсязі забезпечувати сплату земельного податку та орендної плати за землю, які є вагомими джерелами наповнення бюджету громади.

Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю з метою сприяння розвитку бізнесу та системного надходження податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.