Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Івано-Франківщини та керівництво Калуської ОТГ обговорили основні напрямки співпраці

опубліковано 07 грудня 2020 о 14:14

Нещодавно відбулась зустріч заступника начальника управління податкового адміністрування Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Михайла Князевича з головою Калуської ОТГ Андрієм Найдою та директором Калуської міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Сергієм Дудинцем.

Приводом для зустрічі стало налагодження співпраці між контролюючими органами та новообраною місцевою владою. Як зазначив Михайло Князевич, робота податкової служби та органів місцевого самоврядування, в першу чергу, повинна бути спрямована в напрямку наповнення місцевих бюджетів, адже від цього залежить їх економічний, соціальний розвиток та добробут їх мешканців.

Тому, за словами посадовця, між органами виконавчої влади має бути налагоджений належний обмін інформацією щодо об’єктів оподаткування, зокрема земельних ділянок та нерухомого майна, боржників з податків і зборів, а також проводитися спільні роз’яснювальні заходи серед платників податків щодо необхідності сплати податків та заборгованості з них.

Також посадовець зазначив, що вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, а надходження цього податку, в основному, залежать від розміру заробітної плати. В зв’язку з цим наголосив на об’єднанні спільних можливостей податківців, Управлінням держпраці та органів місцевого самоврядування щодо виявлення порушень суб’єктами господарювання щодо легалізації трудових відносин.

Крім цього, присутні обговорили питання про важливість прийняття обґрунтованих ставок місцевих податків та зборів, проведення роз’яснювальної роботи з питань дотримання суб’єктами господарювання норм законодавства щодо використання РРО при готівкових розрахунках, недопущення здійснення ними діяльності без державної реєстрації, а  також про спільну роботу під час проведення деклараційної кампанії доходів громадян, яка буде проводитись у 2021 році.

На завершення зустрічі Михайло Князевич відзначив, що податкова служба Івано-Франківщини завжди відкрита до конструктивного діалогу як з органами місцевого самоврядування так і з представниками бізнесу.