Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни можуть отримати інформацію щодо податкового боргу за допомогою Електронного кабінету чи нового сервісу – «InfoTAX»

опубліковано 27 листопада 2020 о 15:25

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, фізична особа – громадянин, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом або електронним сервісом – «InfoTAX».

Так, у приватній частині Електронного кабінету платник може переглянути свої особові рахунки зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника), в яких червоним кольором позначено суми заборгованості перед бюджетом.

Також, громадяни можуть отримати інформацію про суми нарахованих майнових податків та наявність чи відсутність податкового боргу ще і за допомогою нового електронного сервісу – «InfoTAX» через месенджери Telegram та Viber.

На першому етапі роботи цього сервісу платники за допомогою месенджерів Telegram, Viber матимуть можливість отримувати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків.

На другому етапі – передбачено предзаповнення звітності для платників єдиного податку, перехід до сплати податків у «два кліки», оповіщення про виникнення податкового боргу.

Доступ до нового сервісу надійно захищено та відбувається через обов’язкову ідентифікацію особи за допомогою ID-банкінгу або кваліфікованого електронного підпису.

Спілкуйся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»