Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ОДА відбулась чергова робоча група з оперативного вирішення питань зупинення реєстрації податкових накладних в аграрному секторі

опубліковано 24 листопада 2020 о 09:01

Вчора, у форматі відеоконференції під головуванням заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького відбулося засідання робочої групи щодо оперативного вирішення питань зупинення реєстрації податкових накладних в аграрному секторі  та заступника голови ДПС України Євгена Олєйнікова.

Також участь у її роботі взяли і директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин, заступник начальника Головного управління ДПС в області Наталія Зікрата, керівники та спеціалісти структурних підрозділів ОДА.

Заступник голови Державної податкової служби України Євген Олєйніков зупинився на проблемах, причинах та окремих прикладах пов’язаних із зупиненням реєстрації накладних у аграрному секторі.

Під час наради звернуто увагу аграрних асоціацій, що платники, які постраждали внаслідок несприятливих погодних умов для збереження 4 групи єдиного податку мають подати на робочу групу створену при ОДА документи про підтвердження загиблого чи постраждалого врожаю. Оскільки, у разі, коли у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського товаровиробництва становить менш як 75 відсотків, сільськогосподарський товаровиробник – юридична особа сплачує податки у наступному звітному році на загальних підставах.

Нагадаємо агровиробникам, у разі виникнення проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних (розрахунків коригувань) в Єдиному реєстрі податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації, рекомендується звернутись до обласної робочої групи з урегулювання проблемних питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних через секретаря – Галину Носенко – начальника відділу економіки, кооперації та розвитку сільських територій департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за телефоном (0342) 55-18-51.