Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Торгівля підакцизними товарами і видача ліцензій додали прикарпатським громадам 181 мільйон гривень

опубліковано 18 листопада 2020 о 16:42

З початку року прикарпатський бізнес, який торгує підакцизними товарами, сплатив до місцевих бюджетів регіону 156,2 млн грн акцизного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 14,6 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Водночас для реалізації підакцизних товарів суб'єкти господарювання придбали 8039 ліцензій, з них 4193 ліцензії - на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 3322 – для продажу тютюнових виробів, 71 - для реалізації роздрібної торгівлі пальним та 453 ліцензії - на зберігання пального. Від придбаних ліцензій до скарбниць громад надійшло 24,8 мільйона гривень. З переліком діючих ліцензій можна ознайомитись на сайті податкової служби за посиланням: https://if.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy/

З метою перевірки дотримання суб'єктами господарювання вимог законодавства, яке регулює обіг підакцизних товарів за січень-жовтень 2020 року фахівцями податкової служби області проведено 420 фактичних перевірок. За виявлені порушення застосовано фінансові санкції на суму 30,5 млн гривень та анульовано 34 ліцензії.