Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юристи податкової служби відсудили на користь держави понад 590 мільйонів гривень

опубліковано 17 листопада 2020 о 14:35

З початку року юристи податкової служби Івано-Франківської області виграли на користь держави 425 справ на суму 592,8 млн гривень. Водночас, на користь платників винесено 92 судові рішення на суму 149,8 мільйона гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Загалом, на 1 листопада поточного року управлінням правової роботи ГУ ДПС в Івано-Франківській області здійснювалось супроводження 1116 справ різних категорій, які знаходились на розгляді в усіх судових інстанціях на загальну суму 2,8 млрд гривень. З них 519 справ за позовами органів ДПС до платників податків на загальну суму 1 млрд грн та 597 справ за позовами платників податків до органів ДПС в Івано-Франківській області на загальну суму 1,8 млрд гривень.

Юристи супроводжували справи щодо визнання недійсними податкових повідомлень - рішень, позови щодо стягнення податкового боргу, визнання боржника банкрутом, тощо.

Нагадаємо, що податкове законодавство дає можливість платникам врегулювати спори ще до звернення в суд. Статтею 56 Податкового кодексу України передбачено механізм оскарження рішень органів ДПС. Зокрема, у разі якщо платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов'язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених Податковим Кодексом або іншими законами України, такий платник має право звернутися із скаргою про перегляд цього рішення до контролюючого органу вищого рівня.