Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Граничний термін подання декларації з податку на прибуток за ІІІ квартали 2020 року - 9 листопада

опубліковано 06 листопада 2020 о 13:23

Граничний термін подання декларації з податку на прибуток за ІІІ квартали 2020 року для квартальних платників податку на прибуток – 9 листопада 2020 року. Про це нагадали в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Декларацію з податку на прибуток за ІІІ квартали 2020 року мають подати:

- юридичні особи – резиденти України, які за підсумками 2019 податкового (звітного) року отримали дохід 20 мільйонів гривень, тобто ті, які звітують у 2020 році поквартально;

- платники, які внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій та які порушили умови звільнення від оподаткування (неплатники податку на прибуток, які у січні – вересні 2020 року порушили спеціальні вимоги п. 133.4 Податкового кодексу України, а саме, допустили нецільове використання доходів);

- юридичні особи, які з 01.10.2020 перейшли із загальної системи оподаткування на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено ст.137 Податкового кодексу України. Податок нараховується платником самостійно за ставкою, визначеною ст.136 цього Кодексу від бази нарахування, визначеної згідно зі ст. 135 цього Кодексу. Базова (основна) ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків. Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств є календарний квартал, півріччя, три квартали та рік. При цьому податкова декларація розраховується з наростаючим підсумком.

Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого податковим кодексом для подання податкової декларації. Останній день сплати податку на прибуток за результатами ІІІ кварталів 2020 року – 19 листопада 2020 року.