Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася робоча зустріч працівників податкової служби області й Управління екології та природних ресурсів

опубліковано 29 жовтня 2020 о 08:14

Шляхи збільшення надходжень екологічного податку до бюджетів обговорили на робочій зустрічі заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата, начальник відділу адміністрування місцевих податків і зборів, екологічного податку та рентної плати ГУ ДПС в області Валентина Мельник разом з начальником Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА Андрієм Пліхтяком та його заступником Ольгою Гуменяк.

Належна сплата екологічного податку, що сплачується суб’єктами господарювання до бюджетів за місцем здійснення їх діяльності, є вкрай важливою для регіону, адже основне його призначення – це фінансування заходів, спрямованих на покращення екологічного стану області. Відтак учасники зустрічі обговорили механізми обміну інформацією згаданих служб, необхідної для справляння екологічного податку, в т.ч. в частині розміщення відходів та викидів забруднюючих речовин з стаціонарних джерел забруднення. Напрацьовані матеріали надаватимуться Державній екологічній інспекції Карпатського округу для подальшого проведення контрольно-перевірочних заходів в частині дотримання суб’єктами господарювання природоохоронного законодавства.

Довідка: За 9 місяців за забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарювання Івано-Франківщини перерахували до зведеного бюджету понад 275 млн грн екологічного податку, з них 163,5 млн грн надійшло до державного бюджету та 111,6 млн грн – до місцевих бюджетів області.