Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Військовий збір – це внесок кожного офіційно працюючого українця на підтримку та реформу збройних сил нашої держави

опубліковано 15 жовтня 2020 о 16:24

З початку року платники Прикарпаття сплатили 279,5 мільйонів гривень військового збору. Цьогорічні надходження на обороноздатність армії перевищили минулорічні на 19,4 млн гривень і це є підтвердженням того, що все більше роботодавців офіційно виплачують заробітну плату найманим працівникам, - зазначила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

За словами посадовиці, сплачений військовий збір – це внесок кожного офіційно працюючого українця на підтримку та реформу збройних сил нашої держави.

Також Ірина Столярик нагадала, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки української армії. Ставка складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. До об’єкта оподаткування, окрім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відноситься: орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати та інших доходів на користь платника податків.