Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 92 тисячі адміністративних послуг надано податківцями Івано-Франківщини протягом січня - вересня 2020 року

опубліковано 13 жовтня 2020 о 15:42

Протягом січня – вересня 2020 року фахівцями Центрів обслуговування платників Головного управління ДПС в області надано 91764  адміністративні послуги.

Найбільшу питому вагу займають послуги по видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. За дев’ять місяців п.р. надано 31139 таких послуг, що складає 34 відс. від загальної їх кількості.

На другому місці за популярністю – видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 15337 адміністративних послуг.

Також січень – вересень 2020 року податківці надали:

8154 адміністративні послуги з реєстрації платника єдиного податку;  

8649 адміністративних послуг з надання витягу з реєстру платника єдиного податку;

5789 адміністративних послуг з реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку; 

4988 адміністративних послуг з реєстрації книг обліку розрахункових операцій;

2067 адміністративних послуг з реєстрації реєстратора розрахункових операцій;

3655 адміністративних послуг з видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

3766 адміністративних послуг з видачі ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями;

2968  адміністративних послуг з видачі ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

В податковій службі області звертають увагу платників податків на необхідності дотримуватись протиепідемічних заходів.  Зокрема, до Центрів заходити тільки у захисній масці, гумових рукавичках та після дезінфекції рук. Дезінфікуючі засоби для працівників та відвідувачів розміщені в кожному Центрі.

Також необхідно дотримуватись рекомендацій щодо обмеження кількості одночасного перебування людей в залах обслуговування Центрів (на одного працівника Центру – один відвідувач), а громадянам, які очікують своєї черги поза межами Центру обслуговування платників - дотримуватись відстані не менше ніж 1,5 метри між відвідувачами..

Крім цього, в Головному управлінні ДПС в області рекомендують і надалі максимально використовувати дистанційні форми комунікації: телефон, електронну пошту, субсайт Територіальних органів ДПС в Івано-Франківській області (https://if.tax.gov.ua).