Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі області обговорили шляхи підвищення сплати ПДВ до бюджету

опубліковано 09 жовтня 2020 о 15:56

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що податківці на постійній основі проводять зустрічі з платниками податків з метою збільшення надходжень, подолання схем мінімізації податкових зобов'язань та встановлення рівних та справедливих умов для всіх суб'єктів господарювання стосовно сплати податку на додану вартість до бюджету.

«З метою встановлення причин низької податкової ефективності з ПДВ, податківці всебічно аналізують діяльність суб’єктів господарювання, відтворюючи повний ланцюг економічних зв'язків підприємства, досліджують їхні фінансові схеми, вивчають стан фінансово-господарської діяльності, економічний зміст проведених операцій,  а також звертають увагу на підприємства, які мають значні обсяги реалізації товарів, послуг, однак мають незначні нарахування з ПДВ», - зазначила під час сьогоднішньої зустрічі заступник начальника управління податкового адміністрування ГУ ДПС в області Оксана Грушецька.

Зокрема, в ході проведення робочої зустрічі з одним із платників Прикарпаття, який здійснює діяльність у галузі оптової торгівлі, посадовець звернула увагу суб’єкту господарювання на ризики в його діяльності, які впливають на податкову ефективність підприємства. Також спільно з платником проаналізовано його діяльність, обговорено причини низького податкового навантаження та фактори, які впливають на формування ним податкових зобов’язань та податкового кредиту з ПДВ.

За словами Оксани Грушецької, проведення таких заходів дасть можливість в подальшому досягнути адекватної податкової ефективності та відповідно збільшення надходжень до бюджету.