Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок сплати податків, зборів та внесків суб’єктами господарювання об’єднаних територіальних громад

опубліковано 05 жовтня 2020 о 16:18

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що платники податків сільських, селищних, міських рад, які об’єдналися в об’єднані територіальні громади в минулі роки, зокрема Івано-Франківської, Коломийської, Долинської, Калуської міських ОТГ, повинні сплачувати місцеві податки та збори, а саме земельний податок, податок на нерухоме майно, транспортний податок, єдиний податок тощо, за реквізитами рахунків тієї ОТГ, до якої вони належать.

Водночас, податки, збори та внески, що підлягають зарахуванню до державного бюджету та до Пенсійного фонду, а саме: податок на прибуток підприємств, військовий збір, єдиний внесок та ін., сплачуються виключно за основним місцем обліку платника.

Проте, територіальні громади, які долучилися до ОТГ в 2020 році, до кінця року ще здійснюватимуть платежі до бюджетів за тими ж реквізитами, що використовули до об’єднання.

Нагадаємо, що сплата податків та зборів на неправильні рахунки, спричиняє виникнення заборгованості з цих податкових зобов’язань і, відповідно, до нарахувань штрафів та пені. Тож з метою уникнення  фінансової відповідальності платникам податків слід ретельно перевіряти реквізити рахунків. До речі, відсутність чи наявність заборгованості, а також реквізити рахунків податкових платежів можна перевірити, зайшовши в приватну частину Електронного кабінету.