Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих скарбниць Прикарпаття надійшло майже 122 мільйони гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 16 вересня 2020 о 08:28

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що завдяки легальному продажу підакцизної продукції прикарпатські бюджети отримали 121,8 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Ріст надходжень в порівнянні із минулим роком склав 12,9 млн гривень.

Найбільшу суму надходжень роздрібного акцизу сплачено продавцями, які зареєстровані в містах Івано-Франківську та Яремче – 62,3 млн грн і 7,6 млн грн, в Коломийському та Калуському районах – 12,5 млн грн і 13,3 млн гривень.

Звертаємо увагу, що в інтересах кожного споживача поцікавитися у продавця алкоголю, тютюну чи пального про наявність ліцензії, марки акцизного податку встановленого зразка на товарі та відображеною у фіскальному чеку сумою роздрібного акцизу. Якщо кожен покупець стане громадським контролером при продажу підакцизної продукції, то гарантія придбання якісної продукції та відрахувань до бюджету громади, на території якої здійснюється продаж підакцизних товарів буде можливим.