Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завтра, 15 вересня, - останній день подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування

опубліковано 14 вересня 2020 о 13:51

Суб’єкти господарювання, які мають намір сплачувати єдиний податок з ІVкварталу 2020 року повинні не пізніше 15 вересня 2020 року подати до контролюючого органу заяву про перехід на спрощену систему оподаткування чи на іншу групу платника єдиного податку. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

До поданої заяви необхідно додати розрахунок доходу за попередній календарний рік. Форми заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та розрахунку доходу за попередній календарний рік затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 року  № 308.

Нагадаємо, перехід на спрощену систему оподаткування суб'єкта господарювання може бути здійснений платником за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в пункті 291.4 статті 291 Податкового кодексу. Перехід на спрощену систему оподаткування платник податків може здійснити один раз протягом календарного року.

Звертаємо увагу, що у платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, анулюється реєстрація платника податку на додану вартість у порядку, встановленому ПКУ, у разі обрання ним першої або другої групи чи ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка включає податок на додану вартість до складу єдиного податку (п. п. 298.1.5 п. 298.1 ст. 298 ПКУ).