Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 5 млн грн штрафів нараховано суб’єктам господарювання Прикарпаття за порушення при торгівлі підакцизною продукцією

опубліковано 28 серпня 2020 о 14:52

За результатами 234 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, проведених податківцями у січні-липні 2020 року, застосовано 5,3 млн грн штрафних санкцій за порушення порядку реалізації підакцизної продукції. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, сума штрафів за роздрібну та оптову торгівлю пальним без відповідної ліцензії склала 1,5 млн грн, за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін – 0,35 млн грн, за зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів в місцях не внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання та їх реалізацію немаркованими марками акцизного податку – 1,2 млн грн, за реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років – 0,2 млн гривень.

Також за результатами перевірок податківці анулювали 30 ліцензій на право реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

Довідково: станом на 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території нашої області придбали 5771 ліцензію, зокрема:

- на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 2997;

- на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 2335;

- на право роздрібної торгівлі пальним – 52 ліцензії та 387 ліцензій на право зберігання пального.