Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівники податкової служби та Держпраці Івано-Франківщини обговорили організацію проведення заходів з легалізації тіньової зайнятості

опубліковано 26 серпня 2020 о 16:25

Начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло та начальник Головного управління ДПС в області Ірина Столярик провели спільну нараду з питань легалізації тіньової зайнятості та організації проведення інспекційних заходів.

На нараді наголошено, що з 1 вересня 2020 року заплановано проведення масштабної інспекційної кампанії, під час якої будуть здійснюватися заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин. Заходами контролю будуть охоплені суб’єкти господарювання, у яких за результатами інформаційної кампанії встановлена невідповідність фактичної кількості працівників даним Реєстру застрахованих осіб та у яких відсутня позитивна динаміка працевлаштування.

Окрему увагу керівники відомств приділили питанню виплати в повному розмірі заробітної плати найманим працівникам керівниками підприємств, які проводять будівельні та ремонтні роботи за кошти державного чи місцевого бюджетів. Планується перевіряти співвідношення заявленої заробітної плати в тендерній документації до фактично виплачених коштів працівникам.

Також під час зустрічі посадовці обговорили механізм відстеження та притягнення до відповідальності працедавців за виплату заробітної плати «в конверті».