Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До Податкового кодексу України внесено зміни щодо функціонування електронного кабінету

опубліковано 26 серпня 2020 о 14:59

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що Законом України від 14.07.2020 № 786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців» внесено зміни до Податкового кодексу України відносно функціонування електронного кабінету.

Зокрема, скасовано договір про визнання електронних документів для реєстрації в Eлектронному кабінеті платника податків та передбачено, що в кабінеті відображатимуться податкові повідомлення-рішення, винесені контролюючими органами. Також запроваджена можливість зміни уповноважених осіб платника податків, які мають право користуватися електронним кабінетом та визначено, що контролюючий орган буде вести листування з платниками податків в електронній формі, у разі подання ними заяви про бажання отримувати документи через електронний кабінет.

Зазначені зміни наберуть чинності з 7 листопада 2020 року.

Нагадуємо, безкоштовний електронний сервіс «Електронний кабінет платника» (cabinet.tax.gov.ua) надає змогу платникам створити та надіслати до ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також за допомогою цього сервісу можна отримати доступ до особистої інформації, зокрема, отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, інформацію про стан поданої звітності та стан розрахунків з бюджетом.

Фізичні особи за допомогою розділу «Стан розрахунків з бюджетом» в електронному кабінеті можуть сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань з таких податків.