Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Офіційна оплата праці та легальні доходи прикарпатців додали бюджетам понад 3 мільярди гривень ПДФО

опубліковано 14 серпня 2020 о 15:45

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, з доходів офіційно працевлаштованих громадян та завдяки декларантам за підсумками семи місяців 2020 року на Прикарпатті сплачено 3,1 млрд гривень податку на доходи фізичних осіб. Проти аналогічного періоду минулого року надходження збільшились на 159 млн гривень.

Із загальної суми сплаченого ПДФО в області – 2,2 млрд гривень – це доходи місцевих бюджетів.

У відомстві зазначають, що саме від стану сплати податку на доходи фізичних осіб найбільшою мірою залежить бюджетна стабільність громад та змушує керівників місцевого самоврядування більш пильно аналізувати діяльність господарюючих суб’єктів, чиї бізнес-проекти втілюються на території ОТГ. Фінансова спроможність кожної територіальної одиниці безпосередньо залежить від кількості офіційно працевлаштованих громадян та відповідальності працедавців.

Також податківці області нагадують громадянам, щоб вони вимагали від роботодавців виплату заробітної плати відповідно до чинного законодавства, оскільки лише офіційне робоче місце гарантує соціальну підтримку працівнику з боку держави у випадку втрати працездатності, право на відпустку, право на зарахування стажу та пенсійне забезпечення.

Водночас звертають увагу, що роботодавці, зобов’язані до початку роботи працівника подати повідомлення до органів ДПС за формою, яку затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 №413. У разі використання праці найманих працівників з порушенням трудового та податкового законодавства, роботодавці нестимуть адміністративну та дисциплінарну відповідальність.