Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спрощенці І-ІІІ груп мають подати декларацію з земельного податку за надані в оренду земельні ділянки та ділянки, на яких розташовані об’єкти нерухомості, що надаються в оренду, до 20 серпня

опубліковано 13 серпня 2020 о 15:10

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що  з 1 липня п.р. платники єдиного податку першої – третьої груп, які є власниками земельної ділянки або нерухомого майна, що знаходиться на такій земельній ділянці у разі надання в оренду земельної ділянки, окремої будівлі, споруди або їх частини, зобов’язані сплачувати податок за такі земельні ділянки та земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) з урахуванням прибудинкової території на загальних підставах.

Водночас таким платникам необхідно самостійно обчислити суму плати за землю з липня по 31 грудня 2020 року та до 20 серпня 2020 року подати до податкової інспекції за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію з розбивкою нарахованої суми рівними частками за місяцями.

При цьому, платники мають право щомісяця подавати звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов'язку подання річної податкової декларації. Таку декларацію слід подавати протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Слід зазначити,  що у разі використання платниками єдиного податку першої – третьої груп земельної ділянки, окремої будівлі, споруди або їх частини для провадження господарської діяльності, такі платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з 1 липня 2020 року з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки.

Нагадаємо, відповідні зміни до Податкового кодексу України внесені Законом України від 16.01.2020 № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».