Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло понад 3,5 мільйонів гривень туристичного збору

опубліковано 12 серпня 2020 о 13:04

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області з початку року до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло понад 3,5 млн грн туристичного збору. Це на 350 тис грн більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Зокрема, фізичні особи-підприємці поповнили місцеві скарбниці на 2,1 млн грн, а юридичні особи перерахували 1,4 млн гривень.

Найбільші суми туристичного збору перерахували суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку Надвірнянського управління – 2,4 млн грн та Івано-Франківського управління – 0,6 млн гривень

Нагадаємо, відповідно до норм Податкового кодексу України туристичний збір – це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевих бюджетів.

Базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі). Платники перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) сплачують суму збору податковим агентам.

Податкові агенти сплачують збір до бюджету за своїм місцезнаходженням щоквартально або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.