Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Страхувальники Прикарпаття сплатили понад 3 мільярди гривень єдиного внеску

опубліковано 10 серпня 2020 о 14:20

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області з початку року страхувальники Прикарпаття сплатили до Пенсійного фонду  3108 млн грн єдиного внеску. Це на 114,4 млн гривень більше, ніж минулоріч.

Нагадаємо, єдиний внесок є основним джерелом надходжень Пенсійного фонду. Суб’єкти господарювання, які використовують найману працю, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця (крім гірничих підприємств, які сплачують єдиний внесок не пізніше 28 числа наступного місяця).

Фізичні особи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування щоквартально до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок, або щомісячно авансовим внеском – до 20 числа кожного місяця поточного кварталу.

Податкова служба підготувала серію відеоуроків, в яких роз’яснила, як правильно користуватися електронними сервісами.

П’ятий відеоурок присвячено поданню звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску.

Переглянувши відеоурок, користувачі зможуть дізнатися, як створити та правильно заповнити в Електронному кабінеті цей звіт, а також підписати та відправити його до контролюючого органу. Крім того, відео доступне на ютуб-каналі ДПС.

Інформацію щодо реквізитів рахунків, на які необхідно сплачувати єдиний внесок розміщено на офіційному веб-порталі Територіальних органів ДПС в Івано-Франківській області в розділі «Бюджетні рахунки».