Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За другий квартал 2020 року податкову декларацію збору за місця для паркування транспортних засобів необхідно подавати за новою формою

опубліковано 21 липня 2020 о 09:59

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що податкову декларацію збору за місця для паркування транспортних засобів за другий квартал п.р. платникам слід подавати за новою формою.

Нова форма декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2019 року № 550 “Про внесення змін до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів”.

Оновлена форма звітності складається з двох частин: податкової декларації, в якій безпосередньо зазначаються дані про суб’єкта господарювання і суму збору до сплати та додатку до декларації. В додатку платникам необхідно зазначити вид об’єкта оподаткування, його площу та відомості щодо податкових пільг зі збору за місця для паркування транспортних засобів.

При поданні декларації та додатку до неї важливим є заповнення платниками всіх реквізитів такої звітності, зокрема графи «вид об’єкта оподаткування, площа тощо».

Відтепер, збір за місця для паркування транспортних засобів платникам необхідно розраховувати у розрізі видів об’єкта оподаткування: відведені земельні ділянки, комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини).

Звертаємо увагу, що декларація подається до відповідних контролюючих органів за місцезнаходженням об’єкта оподаткування, у яких суб’єкт господарювання зареєстрований як платник збору. У разі створення об’єднаної територіальної громади, до якої входять територіальні громади адміністративно-територіальних одиниць, розташованих у різних районах, податкова декларація подається до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням адміністративного центру об’єднаної територіальної громади.