Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники елітних автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Прикарпаття майже 1,8 мільйона гривень

опубліковано 09 липня 2020 о 15:11

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області з початку року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло майже 1,8 млн грн транспортного податку. Зокрема, до місцевих скарбниць надійшло 817,1 тис. грн податку за елітні автомобілі від фізичних осіб-підприємців та 938,7 тис.грн цього платежу перерахували юридичні особи.

Найбільші суми податку сплатили власники елітних автомобілів міста Івано-Франківська - 898,6 тис. грн. та міста Коломия - 156,2 тис. грн, гривень, Надвірнянського - 138,8 тис. грн та  Богородчанського району -  55,2 тис. гривень.

Нагадаємо, об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Тобто, у 2020 році підлягають оподаткуванню транспортним податком легкові автомобілі з 2015 року випуску, середньоринкова вартість яких становить понад 1 771 125 гривень.

Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2020 році, розміщено на офіційному вебсайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Ставку податку встановлено з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Транспортний податок сплачується юридичними особами авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.