Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від страхувальників Івано-Франківщини надійшло 2,7 млрд грн єдиного внеску

опубліковано 03 липня 2020 о 15:41

Протягом січня - червня 2020 року платники Івано-Франківщини сплатили із своїх доходів 2,7  млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Вказана сума перевищила минулорічні надходження на 109 млн грн. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Найбільші суми єдиного податку сплатили платники міста Івано-Франківська – 1,1 млрд грн, Коломийського району – 284,6 млн грн, Калуського району – 185,4 млн грн, Долинського – 175,6 млн грн та Надвірнянського – 143,8 млн гривень.

Як зазначили податківці, єдиний внесок сплачується роботодавцями із заробітної плати найманих працівників,  фізичними особами-підприємцями та особами, які провадять незалежну професійну діяльність. При цьому наголошують, що єдиний внесок, сплачений з заробітної плати, є не лише джерелом наповнення Пенсійного фонду та фондів соціального страхування, але й забезпечує працівника повним соціальним захистом, а період роботи зараховується в повному обсязі для стажу, який буде враховуватися при нарахуванні пенсії.