Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 1 липня 2020 року податкову декларацію збору за місця для паркування транспортних засобів необхідно подавати за новою формою

опубліковано 02 липня 2020 о 13:00

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що податкову декларацію збору за місця для паркування транспортних засобів з 1 липня поточного року необхідно подавати за новою формою.

Так, наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2019 року № 550 “Про внесення змін до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів” затверджено нову форму декларації. Наказ № 550 був оприлюднений 13.03.2020 року в Офіційному віснику України № 20. Відповідно до норм Податкового кодексу України, декларацію за новою формою у редакції цього наказу необхідно подавати за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося її оприлюднення, тобто за другий квартал 2020 року.

У декларації необхідно зазначати суми податкових зобов’язань зі збору за місця для паркування транспортних засобів, суми податкових зобов’язань, що уточнюються, та суми штрафів, пені. Змінами передбачено додаток – розрахунок податкових зобов’язань збору за місця для паркування транспортних засобів, який є невід’ємною частиною декларації. У цьому додатку необхідно зазначати відомості щодо податкових пільг зі збору за місця для паркування транспортних засобів.

Податкова декларація збору за місця для паркування транспортних засобів подається до відповідних контролюючих органів за місцезнаходженням об’єкта оподаткування, у яких суб’єкт господарювання зареєстрований як платник збору. У разі створення об’єднаної територіальної громади, до якої входять територіальні громади адміністративно-територіальних одиниць, розташованих у різних районах, податкова декларація подається до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням адміністративного центру об’єднаної територіальної громади.