Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівники обласної податкової та Держгеокадастру обговорили питання адміністрування плати за землю

опубліковано 26 червня 2020 о 14:34

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області відбулась зустріч начальника відомства Ірини Столярик з керівником Головного управління Держгеокадастру в області Любомиром Чорнопиським та його першим заступником Олегом Шастко.

Під час зустрічі обговорили питання необхідності посилення контролю за адмініструванням земельного податку, зокрема забезпечення якісного обліку юридичних осіб – платників єдиного податку четвертої групи та фізичних осіб – платників земельного податку, в т.ч. за землі сільськогосподарського призначення. 

Також розглянули питання щодо правомірності надання пільг фізичним особам з земельного податку у разі надання ними земельних ділянок у користування юридичним особам – платникам єдиного податку четвертої групи та залучення до оподаткування громадян, які отримують дохід від обробітку власних земельних паїв площею понад 2 гектари.

За результатами зустрічі прийнято рішення про необхідність упорядкування банку землі Івано-Франківської області та налагодження обміну інформацією між службами, зокрема щодо адрес та площ земельних ділянок,  їх цільового призначення, кадастрових номерів тощо.