Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Івано-Франківщини cплатили до зведеного бюджету майже 4,8 млрд гривень

опубліковано 05 червня 2020 о 11:35

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що за січень-травень 2020 року прикарпатські платники сплатили до зведеного бюджету 4,8 млрд гривень податків та зборів. В умовах карантину, впродовж останніх двох місяців, суб’єкти господарювання сплатили до бюджету 1,7 млрд гривень податків та зборів.

Основними податками, які наповнювали зведений бюджет у вказаному періоді були: податок на доходи фізичних осіб – 2,1 млрд грн, рентна плата за користування надрами – 674,4 млн грн, податок на додану вартість – 590,5 млн грн, податок на прибуток – 359,3 млн грн, єдиний податок – 345,8 млн грн, земельний податок – 207,5 млн грн та екологічний податок – 202,5 млн гривень.

В рівних долях по 2,4 млрд грн розподілилися кошти, які надійшли до державного бюджету та місцевих бюджетів територіальних громад.

Водночас, платниками страхових внесків до Пенсійного фонду України сплачено майже 2,2 млрд грн єдиного внеску. Незважаючи на встановлені пільги платникам із сплати єдиного внеску на період карантину, з початку року збереглася тенденція росту поступлень з ЄВ.