Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доходи у вигляді допомоги по частковому безробіттю на період карантину звільнено від оподаткування

опубліковано 29 травня 2020 о 16:31

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, доходи у вигляді допомоги по частковому безробіттю звільнено від оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором з 2 квітня 2020 року на період карантину. Це визначено Законом України від 13.05.2020 року №591 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

До статті 471 Закону України від 05.07.2012 року №5067-VI "Про зайнятість населення" внесено зміни, які передбачають, що допомога по частковому безробіттю надається центром зайнятості на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати або доходу внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням діяльності через проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Відтепер така допомога надається не лише роботодавцям для її виплати найманим працівникам, а й фізичним особам-підприємцям.

Сума допомоги по частковому безробіттю надається на строк зупинення діяльності, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину та у разі сплати роботодавцем або фізичною особою - підприємцем, який є застрахованою особою, єдиного внеску протягом шести місяців, що передують даті зупинення діяльності.