Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

При переході протягом календарного року права власності на об’єкт нерухомого майна від одного власника до іншого податок сплачується пропорційно кількості місяців володіння такою нерухомістю

опубліковано 21 травня 2020 о 18:08

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що за наявності у власності платника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, в тому числі його частки, що перебуває, у власності фізичної особи – платника податку, загальна площа якого перевищує 300 кв.м. (для квартири) та/або 500 кв.м. (для будинку), сума податку, на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, збільшується на 25000 грн. на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому припинилося право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а для нового власника – починаючи з місяця, в якому він набув право власності.
     Сума податку, розраховується за формулою: (25000 грн./12 х Кміс), де:
     Кміс – кількість місяців володіння об’єктом житлової нерухомості.