Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення торгівлі підакцизними товарами до суб’єктів господарювання Прикарпаття застосовано понад 1,9 мільйонів гривень фінансових санкцій

опубліковано 14 травня 2020 о 11:28

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує, що за 4 місяці 2020 року податківцями області проведено 119 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю алкогольними і тютюновими виробами та за їх результатами до порушників застосовано 1983,9 тис гривень фінансових санкцій. За аналогічний період минулого року здійснено 65 перевірок та застосовано санкцій на 389 тис гривень.

Так, за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку застосовано 668,6 тис гривень фінансових санкцій.

За зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів в місцях не внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання поступлення склали 475,0 тис гривень.

За роздрібну торгівлю пальним без відповідної ліцензії податківцями донараховано 250,0 тис гривень штрафних санкцій.

За продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який немає статусу суб’єкта господарювання громадського харчування – застосовано 231,2 тис гривень штрафних санкцій на, за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін – 70,0 тис гривень.

Крім цього, за результатами перевірок податківці вилучили з обігу 3,8 тис пляшок алкогольних напоїв без марок акцизного податку. Водночас, встановлено 15 фактів реалізації алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років за результатами яких донараховано фінансових санкцій на 115,6 тис гривень, а також анульовано 15 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 5 – на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.