Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники податків Прикарпаття перерахували до бюджету майже 1,8 мільярда гривень єдиного внеску

опубліковано 13 травня 2020 о 15:41

За січень-квітень поточного року страхувальники Івано-Франківщини сплатили 1791,2 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 136,8 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільші суми єдиного внеску сплатили страхувальники міста Івано-Франківська – 776,3 млн грн, Коломийського району – 184,1 млн грн, Калуського – 123,6 млн грн, Долинського – 112,3 млн грн та Надвірнянського району – 89,6 млн гривень.

Нагадаємо, суб’єкти господарювання, які використовують найману працю, сплачують нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця (крім гірничих підприємств, які сплачують єдиний внесок не пізніше 28 числа наступного місяця).

Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, достойне пенсійне забезпечення.

Інформацію щодо реквізитів рахунків, на які необхідно сплачувати єдиний внесок розміщено на порталі Територіальних органів ДПС в Івано-Франківській області в розділі «Бюджетні рахунки».

Зауважимо, податкова служба підготувала серію відеоуроків, у яких роз’яснює, як правильно користуватися електронними сервісами.

Зокрема, п’ятий відеоурок присвячено поданню звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску.

Переглянувши відеоурок, користувачі зможуть дізнатися, як створити та правильно заповнити в Електронному кабінеті цей звіт, а також підписати та відправити його до контролюючого органу. Крім того, відео доступне на ютуб-каналі ДПС.