Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій відтерміновано до 1 серпня 2020 року

опубліковано 30 квітня 2020 о 11:56

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що введення в дію норм законодавства щодо запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій, як альтернативу класичним РРО перенесено з 19 квітня 2020 року на 1 серпня 2020 року.

Це передбачено Законом України від 17 березня 2020 року № 533-IX, який вніс зміни до Закону України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».

Державною податковою службою, на виконання норм вищевказаного Закону розроблено безкоштовне програмне рішення, яке наразі тестується. На сьогоднішній день меню «Програмний РРО (тестова версія)» надає користувачам Електронного кабінету можливість протестувати безкоштовно програмне рішення.

Запис (реєстрація) на тестування продовжується на сайті  за посиланням: https://prrosto.kmu.gov.ua

Програмне рішення для смартфонів та планшетів з операційними системами Android та iOS доступне для зареєстрованих тестувальників. Незабаром, додаток буде доступний для завантаження з Google Playmarket та App Store без додаткових запитів.

Додаток працює тільки в режимі “онлайн”. Наступні релізи будуть виходити після затвердження нормативної бази та опрацювання пропозицій і зауважень тестувальників.

Пропозиції та зауваження можна надіслати безпосередньо через додаток «пРРОсто».

Тестове програмне рішення не потребує реєстрації у контролюючому органі.

Порядки, що регулюють питання реєстрації ПРРО, ведення реєстру ПРРО, які передбачені ст. 7 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», наразі розробляються ДПС спільно з Міністерством фінансів України.

Згідно з цими порядками реєстраційна процедура здійснюватиметься в автоматичному режимі без участі посадових осіб контролюючого органу.