Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обрати спрощену систему оподаткування можна через Електронний кабінет платника

опубліковано 29 квітня 2020 о 14:52

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету фізична особа-підприємець має можливість направити до органу ДПС разом із супровідним листом заяву та розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування, за встановленою формою у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Датою подання заяви із супровідним листом є дата реєстрації супровідного листа в органі ДПС. Протягом одного робочого дня після надсилання такого листа до органу ДПС автора електронного листа буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації. Інформацію щодо отримання та реєстрації листа в органі ДПС можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи – у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Відповідно до підпункту 298.1.5 пункту 298.1 ст. 298 Податкового кодексу платники єдиного податку мають право самостійно змінити групу платника єдиного податку.

Здійснити такий перехід суб’єкти господарювання можуть лише один раз протягом календарного року та за умови дотримання інших вимог встановлених Податковим кодексом для обраної ним групи.

При цьому, у платника єдиного податку третьої групи, який є платником ПДВ, у разі обрання ним першої або другої групи, анулюється реєстрація платником ПДВ у порядку, встановленому Податковим кодексом.

Для зміни групи платника єдиного податку необхідно не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу до податкового органу подати відповідну заяву.

Нагадаємо, з 2 квітня 2020 року збільшено ліміти для перебування на спрощеній системі оподаткування:

- для першої групи - з 300 тис. грн до 1 млн грн;

- для другої групи - з 1,5 млн грн до 5 млн грн;

- для третьої групи - з 5 млн грн до 7 млн грн.