Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яку звітність подавати неприбутковій організації, яку включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій в середині кварталу звітного року?

опубліковано 28 квітня 2020 о 16:00

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, у разі включення неприбуткового підприємства, установи та організації до Реєстру неприбуткових установ та організацій в середині кварталу звітного (податкового) року, така організація повинна подати до контролюючого органу за місцем обліку наступну податкову звітність:

за період перебування на загальній системі оподаткування – Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за звітний (податковий) період: квартал, півріччя, три квартали або рік (в залежності від базового звітного (податкового) періоду, який використовується платником податку на прибуток підприємств) із показниками діяльності, обрахованими за період з першого календарного дня податкового (звітного) періоду до дати включення до Реєстру та квартальну фінансову звітність за відповідний звітний період;

за період перебування у Реєстрі – звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за звітний (податковий) період рік із показниками діяльності, обрахованими за період з дати включення до Реєстру по останній календарний день податкового (звітного) року та річну фінансову звітність.

Водночас, платник податку/неприбуткова організація може подати доповнення до такої Декларації/Звіту, передбачене п. 46.4 ст. 46 Податкового кодексу України, із поданням пояснень щодо обрахованих показників податкової та фінансової звітності за відповідні звітні періоди у довільній формі, із зазначенням про цей факт у спеціально відведеному місці в Декларації/Звіті. Таке доповнення вважатиметься невід’ємною частиною Декларації/Звіту.

Платник податків, який подає звітність в електронній формі, подає таке доповнення в електронній формі.