Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платник ПДВ може надати інформацію до контролюючого органу щодо видів діяльності за допомогою таблиці даних

опубліковано 27 квітня 2020 о 17:57

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що платник ПДВ може надати інформацію щодо видів діяльності, які не зазначені в попередньо поданій до контролюючого органу таблиці даних платника податку на додану вартість. Для цього слід подати нову таблицю, в якій зазначити такі види діяльності і коди товарів згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності та послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг.

Таблиця подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Нагадаємо, відповідно до п. 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника податку на додану вартість за встановленою формою (додаток 5).

У Таблиці зазначаються:види економічної діяльності; коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України; коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України.