Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання Прикарпаття сплатили 402 тисяч гривень за ліцензії на право здійснення оптової, роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального

опубліковано 21 квітня 2020 о 13:10

За І квартал 2020 року платники податків Івано-Франківщини для здійснення торгівлі та зберігання  пального придбали ліцензій на суму 402,1 тис. гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, 45,8 тис. грн сплачено за ліцензії на право оптової торгівлі пальним та 98,1 тис. грн – за ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним.

Крім цього, 258,2 тис. грн суб’єкти господарювання сплатили за ліцензії на право зберігання пального.

Нагадаємо, статтею 15 Закону № 481 встановлено, що оптова торгівля пальним та зберігання пального здійснюються суб’єктами господарювання всіх форм власності за наявності ліцензії. Роздрібна торгівля, зокрема, пальним може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.

Ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання. У заяві зазначається вид господарської діяльності, на провадження якого суб’єкт господарювання має намір одержати ліцензію (виробництво пального, оптова, роздрібна торгівля пальним або зберігання пального).

Суб’єкти господарювання отримують ліцензії на право оптової торгівлі пальним та зберігання пального на кожне місце оптової торгівлі пальним або кожне місце зберігання пального відповідно, а за відсутності місць оптової торгівлі пальним - одну ліцензію на право оптової торгівлі пальним за місцезнаходженням суб’єкта господарювання.

Ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним суб’єкти господарювання отримують на кожне місце роздрібної торгівлі пальним.