Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення торгівлі підакцизними товарами до суб’єктів господарювання Прикарпаття застосовано понад 1,9 млн гривень фінансових санкцій

опубліковано 17 квітня 2020 о 10:35

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує, що у першому кварталі 2020 року податківцями області проведено 119 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами. За їх результатами до порушників застосовано фінансових санкцій на суму понад 1,9 млн гривень. 

Так, за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв та тютюнових виробів немаркованих марками акцизного податку застосовано 668,6 тис грн фінансових санкцій,

Виявлено 12 фактів зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів в місцях не внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання внаслідок чого застосовано фінансових санкцій на суму 475,0 тис гривень. 

Крім того, за роздрібну торгівлю пальним без відповідної ліцензії податківцями донараховано штрафних санкцій  на суму 250,0 тис гривень.

За продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який немає статусу суб’єкта господарювання громадського харчування – застосовано штрафних санкцій на 231,2 тис грн, за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-роздрібних цін – 70,0 тис грн, за виробництво алкогольними напоями без відповідної ліцензії – 85,0 тис гривень. 

Також встановлено тринадцять фактів реалізації алкогольних напоїв, особам, які не досягли 18 років продажу внаслідок чого застосовано фінансові санкції на 88,4 тис гривень

За результатами фактичних перевірок податківці вилучили з обігу 3,8 тис пляшок алкогольних напоїв без марок акцизного податку.

Разом з тим, за перший квартал 2020 року платники акцизного податку сплатили до місцевого бюджету 50,7 млн гривень податку та 5,3 млн грн за ліцензії на виробництво, право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.