Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2020 року до податкової служби Прикарпаття письмово звернулось 149 громадян

опубліковано 10 квітня 2020 о 17:18

Як повідомили в управлінні податкових сервісів Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, протягом січня – березня  2020 року до податкової служби області надійшло 149 письмових звернень громадян.

Більше 60 відсотків усіх звернень стосувалися питань адміністрування податків і зборів та єдиного соціального внеску, 13 відсотків - складають заяви громадян з питань контрольно - перевірочної роботи, 11 відсотків – звернення щодо отримання адміністративних послуг, зокрема видачі довідок про підтвердження статусу податкового резидента, про подання декларації про майновий стан і доходи.

Також громадяни цікавились питаннями повернення помилково сплачених коштів, застосування пільг при сплаті податків, зборів, відмови в отриманні реєстраційного номеру облікової картки платника податків та інших питань, що належать до компетенції органів ДПС.

Усі звернення, що надійшли взяті на контроль, проведені відповідні контрольно-перевірочні заходи, заявникам направлені відповіді у визначені законодавством терміни.

Скарг на недоліки в роботі управлінь, утворених на правах відокремлених підрозділів ГУ ДПС в області не надходило.

Крім цього, протягом січня - березня 2020 року надійшло 18 інформаційних звернень на сервіс „Пульс”. У направлених зверненнях громадяни запитували про реєстрацію податкових накладних та звітності в електронному вигляді,  роботу ЦОПів, систему електронного адміністрування ПДВ тощо.

Усі звернення оперативно розглянуто податківцями та надано відповіді заявникам.

У відомстві нагадають, що громадяни можуть направити звернення засобами електронної пошти на адресу:  if.official@tax.gov.ua, if.service@tax.gov.ua у вигляді сканкопій чи фотокопій письмових звернень з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання (реєстрації), або на поштову адресу 76018, м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 20. 

Також громадяни, у разі необхідності, можуть звернутись на сервіс «Пульс», який працює цілодобово. Номер телефону сервісу -  0800501007, напрямок «4».