Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року на Івано-Франківщині подано понад 2300 декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік

опубліковано 07 квітня 2020 о 14:58

Протягом січня-березня 2020 року 2304 жителі Івано-Франківщини подали декларації про доходи, отримані у 2019 році, з них 1174 «обов’язкових» та 1130 - на отримання податкової знижки. Про це повідомили  в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Як зазначили податківці, громадяни задекларували 390,9 млн грн доходів, з яких нараховано 6,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,6 млн грн військового збору.

На сьогодні до бюджету надійшло 1,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 332,8 тис. грн військового збору.

До повернення на розрахункові рахунки платників задекларовано 3,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб, з яких вже повернуто 508,6 тис. грн.

Нагадаємо, обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна, доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна, від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), інвестиційного прибутку, іноземних доходів тощо.

Термін подання декларацій продовжено до 1 липня поточного року, а термін сплати задекларованих сум податків - до 1 жовтня.

Громадяни, які мають право на податкову знижку можуть подати декларацію до 31 грудня 2020 року.

Податківці області, з метою зменшення поширення вірусної інфекції, рекомендують громадянам для подання декларацій користуватись засобами електронного зв’язку, зокрема Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, або через офіційний вебпортал ДПС.

Крім цього, нагадують, що податковою службою України розроблено серію відеоуроків, у яких роз’яснено як користуватися електронними сервісами та як заповнити декларацію про майновий стан і доходи.

Ознайомитись з відеоуроками можна на субсайті ГУ ДПС у розділі «Відеосюжети», на офіційній сторінці відомства в мережі Facebook або на Yotube каналі ДПС України за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=YOhECvfE0Z4