Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обсяги доходів для платників єдиного податку І-ІІІ груп збільшено

опубліковано 07 квітня 2020 о 12:20

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що Законом України від 30.03.2020 №540-IX  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)» внесено зміни до пункту 291.4 Податкового кодексу України, відповідно до яких збільшено обсяги доходів для фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку.

Зокрема, для спрощенців І групи (підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торгівельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню) обсяг доходу встановлено у розмірі 1 млн грн замість 300 тис. грн.

Для спрощенців ІІ групи ( підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у т.ч. побутових платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними в трудових відносинах одночасно не перевищує 10 осіб) – обсяг доходу встановлено у розмірі 5 млн грн замість 1,5 млн грн.

Для спрощенців ІІІ групи (підприємці, не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними в трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми) – обсяг доходу встановлено у розмірі 7 млн грн замість 5 млн грн.

 Зазначені зміни набрали чинності з 2 квітня 2020 року.