Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юрій Якимишин: Платники можуть сплатити податки не відвідуючи банківські установи

опубліковано 27 березня 2020 о 17:03

Щоб не допустити дестабілізації економіки через поширення коронавірусу суб’єкти господарювання можуть своєчасно сплачувати податки використовуючи Електронний кабінет платника, при цьому не відвідуючи банківські установи. Про це на пресконференції зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Якимишин.

За його словами, в приватній частині Електронного кабінету в меню «Стан розрахунків з бюджетом» платник податків має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. При обранні зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату, МФО банку тощо.

Посадовець нагадує, що вхід у приватну частину Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або BankID, як спосіб верифікації громадян через українські банки для отримання адміністративних та інших послуг через інтернет.

Також Юрій Якимишин звертає увагу, що у разі сплати податків, зборів через платіжні термінали самообслуговування, платнику необхідно застосовувати тільки власну банківську картку. Оскільки, у разі перерахування до бюджету платежів третьою особою, сплачені суми будуть обліковуватись як нез’ясовані, а у інтегрованій картці платника обліковуватиметься податковий борг.