Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юрій ЯКИМИШИН: Здоров’я та безпека платників та наших працівників - один з найголовніших пріоритетів податкової служби

опубліковано 18 березня 2020 о 19:02

«Здоров’я та безпека платників та наших працівників - один з найголовніших пріоритетів  податкової служби. Саме тому у період  спалаху і розповсюдження коронавірусу COVID-19, ми намагаємось максимально попередити інфікування і поширення вірусних інфекцій та в зв’язку з цим переконливо рекомендуємо платникам утриматися від відвідування Центрів обслуговування платників без нагальної потреби», - повідомив на пресконференції в.о.начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

За його словами, якщо проблему, з якою платник має намір звернутися до Центру обслуговування можна вирішити дистанційно, то краще надати перевагу онлайн спілкуванню з ДПС. Якщо ж причина звернення невідкладна і потребує обов’язкового відвідування ЦОП, радить платникам дотримуватись рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо зменшення впливу та передачі гострих респіраторних вірусних інфекцій.

«За можливості користуватися захисною маскою та дезінфікуючими засобами, не створювати скупчення людей у ЦОП та біля будь-яких інших приміщень, а також пам’ятати про необхідність дотримання безпечної відстані між людьми, щонайменше 1 метра та уникати контакту з усіма, хто має гарячку, кашель тощо, - зазначив Юрій Якимишин. – Якщо громадяни мають ознаки інфекційного захворювання, а також нещодавно контактували з хворими на COVID-19 або перебували у країнах, у яких виявлено випадки зараження населення коронавірусом, прошу вас залишитися вдома та утриматися від відвідування ЦОП».

З метою зменшення безпосереднього контакту суб’єктів господарювання з податківцями, керівник податкової служби області рекомендує платникам власну паперову кореспонденцію залишати в спеціально облаштованих скриньках вхідної кореспонденції. «Платники можуть не хвилюватись, уся кореспонденція буде зареєстрована у день надходження відповідно до вимог чинного законодавства», - зазначив посадовець. Крім того, від додав, про можливість листування платників з податковою службою засобами електронного зв’язку.

Так, платники податків мають можливість надіслати лист, запит, звернення до відповідного органу ДПС через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету. Також через Електронний кабінет надано можливість подати заяви для отримання адміністративних послуг, зокрема:

-картки платника податків; відмітки у паспорті громадянина України (у формі книжечки) про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків;

-реєстрації реєстратора розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок;

-включення неприбуткового підприємства (установи, організації) до Реєстру неприбуткових установ та організацій, внесення змін до цього Реєстру, витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій;

-довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

За допомогою Електронного кабінету можна отримати результати надання адміністративних послуг, зокрема:

-довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

-відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків;

-копії реєстраційних посвідчень реєстраторів розрахункових операцій направляються на адресу електронної пошти заявника (оригінал можна буде отримати після закінчення карантину).

Крім того, суб'єкти господарювання та громадяни мають можливість отримати інформаційно-довідкові послуги в режимі оn – line та надати усні звернення зателефонувавши до Контакт-центру ДПС за номером телефону 0 800 501 007.

Керівник податкової служби, просить  з розумінням поставитись до ситуації, що склалася. Бути свідомими та зайвий раз не наражати на небезпеку себе та своїх рідних.