Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатські платники перерахували до бюджетів понад 105 млн грн екологічного податку

опубліковано 18 березня 2020 о 14:02

У січні-лютому 2020 року суб’єкти господарювання Івано-Франківщини перерахували до бюджетів 105,1 млн грн екологічного податку, що на 38,7 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Левову частку надходжень з екологічного податку до державного бюджету в лютому поточного року забезпечили суб'єкти господарювання, які обліковуються в Калуському управлінні – 54,6 млн гривень.

Нагадаємо, що платники екологічного податку перераховують суми податку, що справляється за викиди, крім викидів двоокису вуглецю, скиди забруднюючих речовин та розміщення відходів, одним платіжним дорученням на рахунки, відкриті в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, які забезпечують розподіл цих коштів у співвідношенні, визначеному Бюджетним кодексом України:

45 відсотків екологічного податку - до загального фонду Державного бюджету України;

55 відсотків - до спеціального фонду місцевих бюджетів (крім екологічного податку, що справляється з викидів двоокису вуглецю та за утворення радіоактивних відходів), у тому числі:

- до сільських, селищних, міських бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад — 25 відсотків;

- обласних бюджетів та бюджету Автономної Республіки Крим - 30 відсотків;

- бюджетів міст Києва та Севастополя - 55 відсотків.

Граничними термінами подання декларацій за І квартал 2020 року - 12.05.2020 та сплати податкових зобов'язань з екологічного податку - 20.05.2020 року.