Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес Прикарпаття сплатив понад 60 мільйонів гривень податку на прибуток

опубліковано 17 березня 2020 о 16:03

За січень-лютий 2020 року платники податків Івано-Франківщини сплатили до зведеного бюджету 60,3 млн грн податку на прибуток. Порівняно з аналогічним періодом 2019 року надходження зросли на 73 відсотки. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

До державного бюджету надійшло 53,7 млн грн податку на прибуток, що на 22,7 млн грн більше ніж минулоріч. Місцеві бюджети в цьому році отримали на 2,7 млн грн більше як у 2019 році.

Найбільші надходження податку на прибуток до бюджету забезпечили суб'єкти господарювання обласного центру – 32,0 млн грн, від платників Калуського району надійшло понад 8,3 млн грн, від суб’єктів Тисменицького району – 5,1 млн грн та від суб'єктів Коломийщини майже 2,7 мільйонів гривень.

Податок на прибуток підприємств належить до загальнодержавних. Десять відсотків цього платежу надходить до місцевих скарбниць. Крім того, податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної форми власності повністю зараховується до бюджетів міст, районів та об'єднаних територіальних громад.

Ставка податку становить 18 відсотків та нараховується платником самостійно на базу оподаткування – прибуток із джерелом походження як з України, так і за її межами.

Нагадаємо, що наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2019 №481, який набув чинності 20.12.2019 року, внесено зміни до форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств та додатків до неї.