Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звітність в електронному вигляді подають 67 відсотків прикарпатських платників податків

опубліковано 10 березня 2020 о 09:55

В лютому поточного року понад 39,1 тисячі платників Івано-Франківщини подали до податкової служби області понад 196 тисяч звітних документів, з них 67 відсотків відзвітувати в електронному вигляді. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

В розрізі подання звітності з окремих податків, то з податку на додану вартість в електронному вигляді платники вже звітують стовідсотково, а це 4,2 тисячі суб’єктів господарювання. Наближається до повного звітування в електронному вигляді і показник з подання звіту із єдиного внеску, зокрема на сьогодні він становить 91 відсоток загальної кількості поданих звітів з ЄСВ або понад 18,6 тисяч платників.

Крім того, подали звітність через Електронний кабінет платника понад 11,6 тисячі платників або 44 відсотка, за аналогічний період минулого року цей показник становив 37 відсотків.

Нагадаємо, на даний час платники податків мають можливість через Електронний кабінет подавати звітність в електронному вигляді, проводити розрахунки з бюджетом, отримувати особисті реєстраційні та ідентифікаційні дані тощо.

Звертаємо увагу, що використання Електронного кабінету можливе лише за наявності у платника електронного цифрового підпису. Послуги щодо отримання електронного цифрового підпису можуть бути отримані у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.