Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи може платник податків подати заяву на отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України та отримати таку довідку через Електронний кабінет?

опубліковано 04 березня 2020 о 17:13

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що Довідка про підтвердження статусу податкового резидента України видається для підтвердження, що особа є платником податків в Україні і є резидентом України у розумінні договору про уникнення подвійного оподаткування між Україною та відповідною країною.

Заява щодо отримання Довідки подається особисто платником, уповноваженою на це особою, надсилається поштою або через Електронний кабінет до відповідного органу ДПС за місцезнаходженням юридичної особи  або місцем проживання фізичної особи.

Довідку видає державна податкова інспекція на своєму бланку протягом 10-ти робочих днів з моменту подання письмової заяви такої особи. При цьому, нормами наказу ДПА України від 12.04.2002 № 173 «Про підтвердження статусу податкового резидента України» зі змінами та доповненнями не передбачено отримання платником Довідки в електронному вигляді.

Діє Довідка в межах календарного року та потребує щорічного її оновлення.