Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податкову завітали учні Вищого професійного училища №21 м.Івано-Франківська

опубліковано 25 лютого 2020 о 19:11

Сьогодні, до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області завітали учні 3 курсу, які навчаються за спеціальністю «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» у Вищому професійному училищі №21 м.Івано-Франківська.

Начальник відділу комунікацій Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мар'яна Мороз наголосила на тому, що жодна держава не може обійтись без податків. Майбутні платники податків, як свідомі громадяни мають розуміти, що податки мають важливе соціальне значення, тому сплата податків має стати необхідним і почесним обов’язком громадян.

Також Мар’яна Мороз розповіла майбутнім платникам як зареєструвати підприємницьку діяльність та яку систему оподаткування обрати, а для тих громадян, які оберуть шлях оформлення на роботу як наймані особи про важливість офіційного оформлення трудових відносин роботодавців з працівниками.  

Присутні дізнались про можливості Електронного кабінету платника, в якому представлена можливість подання звітності, розрахунків з бюджетом, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме: отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків,  переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, транспортного податку та плати за землю, стан поданої звітності, повернення помилково або надміру сплачених сум грошових зобов’язань по платежах тощо.

Крім того, посадовець ознайомила учнів з умовами проведення конкурсу на зайняття вакантних посад у службі.

Про роботу Центрів обслуговування платників розповіла начальник Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в області Олександра Михайловська. Посадовиця ознайомила учнів з переліком адміністративних послуг, які можуть отримати платники податків. Особливо акцентувала увагу майбутніх платників на поданні податкової звітності в електронному вигляді та на отриманні безкоштовного електронного цифрового підпису в пунктах обслуговування Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС.